Skip to content

Lepota – Težimo li svi ka istom?

Lepota je oduvek bila važan činilac u životu ljudi, a ponajviše žena.

U savremenom svetu, lepota postaje imperativ.

Kada kažemo reč „lepota“ obično mislimo na „fizičku lepotu“, nešto što je vidljivo oku. Međutim, zbog čega se toliko polemike vodi oko lepote kada je ona, zapravo, subjektivna komponenta posmatrača?!

Ono što je nekome lepo, ne mora biti lepo svima, te se pitamo, ko je kompetentan da postavi standarde nečije lepote? Lepota je bila predmet rasprave od davnina. Za Stare Grke lepota se ogledala pre svega u simetriji. Rimljani su smatrali da je lep onaj muškarac koji je visok, muževan, guste kose, jake vilice… 

Društveni sistem putem medija i društvenih mreža nameće “standarde savršene fizičke lepote”, koji u velikom broju slučaja, izazivaju nerealne zahteve i kriterijume. Otuda proizilazi pojava masovne hiperprodukcije žena istih fizičkih karakteristika, koje se najviše naglašavaju u predelu lica ili bi neki rekli, „svaka devojka liči jedna na drugu“.

“Fizička lepota” mora postati krajnji cilj očuvanog i negovanog psihofizičkog zdravlja. Iskustvo je pokazalo da negovanje lepote ne može biti u disharmoniji sa fizičkim zdravljem. Briga o zdravlju, kroz adekvatnu i pravilnu ishranu, fizičku aktivnost daje svoje efekte kako na koži tako i na telu.

Ovim principima se vodimo u našoj poliklinici “Dr Brana Kovačević ” smeštenoj u vojvođanskoj prestonici, Novom Sadu.

Poliklinika “Dr Brana Kovačević” i Estetska Medicina

Poliklinika “Dr Brana Kovačević” prateći vodeće trendove u svetu dermatologije i estetske medicine teži da svojim pacijentima pruži najsavremenije procedure i tehnike u cilju “savršene lepote i negovanosti” , istovremeno stavlja kao imperativ ne narušavanje zdravlja, jer je zdravlje upravo ono što nas čini lepim. 

Verovatno ste se ponekad pitali šta je ono čime je potrebno da se negujete kako biste negovali Vašu kožu a ujedno se i podmlađivali?

Veliki broj pacijenata greši radeći tretmane koje je radila drugarica ili komšinica jer, nije svaka procedura namenjena svakome.

U današnje vreme postoji pregršt tretmana, kako invazivnih, poluinvazivnih, do potpuno bezbednih koji imaju za cilj istu stvar, a to je stvaranje mlade i negovane kože.

Izazov je proceniti koji od tih tretmana je namenjen određenom pacijentu u zavisnosti od problematike koja je dodatno prisutna, da li su u pitanju akne, hiperpigmentacije ili samo bore koje je potrebno korigovati.

Lepota i Devojka - Brana Estetic - Estetska Medicina

Svedoci smo, da brigu o telu i koži vode ljudi koji nisu lekari ili koji nisu dovoljno edukovani u oblasti kojom se bave.

Druga bitna stvar je masovna upotreba injekcionih preparata i kozmetike koja nije registrovana, tačnije nije proverene i nema dozvolu za primenu na telu.

Kada se sve to uzme u obzir, sasvim je jasno zbog čega raste broj žena koje se javljaju sa određenim problematikama na koži lica i tela,a sve kao posledica nestručnog vođenja brige o njihovom zdravstvenom stanju.

Internet stranice su preplavljene ponudama raznoraznih tretmana lica i tela određenim aparatima. Nažalost. 99% tih ponuda je tretiranje tela aparatima koji su neregistrovani ili se za njih krije poreklo.

Nega kože i tela je moguća jedino ukoliko za Vas plan prave lekari, specijalisti dermatologije koji, u zavisnosti od problematike i Vaših želja, procenjuju koji tretmani su namenjeni Vašem tipu kože.

Estetska medicina i procedure za negu kože i tela

Koža koja je jedra, blistava, a ujedno i podmlađena je nešto što možemo postići postepeno kroz pojedine estetske procedure kao što su mezoterapija, hemijski pilinzi, aparaturni tretmani.

Ukoliko želite da nadoknadite volumen u određenoj regiji lica ili da uklonite bore, možete se podvrgnuti botoksu i hijaluronskim filerima.

Često se u radu susrećemo sa pitanjima, šta prvo uraditi ? Kada početi sa datim tretmanima ?

Izbor je individualnog karaktera, lekar koji je iskusan će dati odgovor na ta pitanja sa obrazloženjem.

Nega kože se započinje u tinejdžerskim danim, čišćenjem lica i ritualima kojima se preveniraju akne ili tretiraju postojeće. Negom se nastavalja nakon puberteta u skladu sa tipom kože i prisustvom ili odsustvom određene problematike.

Mezoterapija predstavlja proceduru koja se među prvima pojavila sa razvojem estetske medicine, koja i dalje ima svoje mesto u prevenciji procesa starenja i redovnoj nezi kože. Aplikovanjem koktela bogatim vitminima, mineralima, hijaluronskom kiselinom, nadoknađujemo koži ono što joj je potrebno kako bi sintetisala kvalitetan kolagen i elastin.

Brana Kovačević Estetska Medicina u Novom Sadu

Hemijski pilinzi su tremani koji daju dobre rezultate. Određene kiseline u adekvatnoj koncentraciji dovode do obnavljanja slojeva kože i stimulacije regenarativnih sposobnosti.

Kombinovanjem ovih tretmana dovodi do jačanja strukture kože na kompletnoj regiji lica, pri čemu je takva nega dovoljna do pojave dubljih bora ili problematike koja iziskuje upotrebu drugih procedura.

Primenom hijaluronskog filera i botoksa, koji predstavlja ultimativno rešenje za rešavanje bora, finiširamo negu lica kooj je potrebno samo održavanje. 

Venus Legacy – Prvi i Jedini u Novom Sadu

Poliklinika “Dr Brana Kovačević” je PRVA i JEDINA u Novom Sadu prepoznala potencijal Venus Legacy aparata koji postaje standard u svetu preoblikovanja tela i zatezanja kože.

Jedini aparat koji poseduje sertifikat od strane FDA i ALIMSA za rešavanje problema celulita i preoblikovanje tela. Venus Legacy predstavlja najmoderniju tehnologiju u svetu estetskih tretmana kojim postižemo povećanje elastičnosti kože, smanjenje bora i poboljšanje kvaliteta i izgleda kože kada je u pitanju lice, te preoblikovanje i rešavanje celulita kada je u pitanju telo. Procedure su bezbedne, brze i prijatne.

Za koji god put da se odlučite u cilju nege lica i tela, kakvu god proceduru da odaberete kao vid Vaše nege, potrebno je, da zajedno sa lekarom, napravite detaljan plan.

Ujedno, potrebno je da istovremeno vodite brigu o Vašem fizičkom zdravlju, kako bi očekivanja bila potpuna. Ne težiti brzim i kratkotrajnim efektima, nega tela i kože mora biti postepena i skladna.