Skip to content

Hijaluronski Fileri Novi Sad | Podmlađivanje i Korekcija Lica

Sofisticiran način čišćenja lica. Inovativna tehnologija iz oblasti nege kože i lica.

ZAŠTO?

Pre svega zato što predstavljaju potpuno prirodnu biorazgradivu supstancu gelaste strukture, veoma sličnu hijaluronskoj kiselini prisutnoj u našem organizmu. Iz tog razloga značajno je bezbednija za primenu od ranije korišćenih dermalnih filera. Lakše se vezuje, pa je i opasnost od alergijskih reakcija na hijaluronski filer svedena na minimum.

ŠTA JE HIJALURONSKA KISELINA?

Hijaluronska kiselina predstavlja glikozaminoglikon, složeni šećer prisutan u našoj koži. Prisustvo hijalurona u koži utiče na njenu hidriranost i punoću, jedrinu, volumen i tonus.

Upravo zbog svih tih uloga hijaluronski filer ima više namena u esteskoj i anti-age medicine:

• Korekcija usana – oblika, volumena i drugih nepravilnosti
• Korekcija i popunjavanje nazolabijalnih i pušačkih (tzv.bar-code) bora
• Korekcija nepravilnosti perioralne regije
• Konturisanje i korekcija volumena jagodica
• Uklanjanje podočnjaka
• Korekcija oblika i nepravilnosti nosa
• Konturisanje donje vilice
• Remodeliranje regije brade
• Podmlađivanje kože lica
• Podmlađivanje vrata
• Podmlađivanje dekoltea
• Podmlađivanje šaka

lekari

Zbog široke lepeze efekata hijalurona u svetu se sve više pristupa tzv. “full face” tretmanima, koji i kod nas postaju sve traženiji. Njima se postiže skladnija harmonizacija lica podizanjem “palih struktura”, nadoknadom izgubljenog volumena nastalog gubitkom strukturnih masti i usled remodeliranja kostiju lica koje su posledica starenja. Kod mlađih osoba kojima nije potrebno “brisati” godine ovim tretmanom remodelujemo lice do željenog izgleda naglašavajući njegovu trodimenzionalnost.

KADA JE PRAVO VREME ZA HIJALURON?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Pravo vreme zavisi od niza različitih faktora, a prvi je o kom tretmanu je reč.

Kada govorimo o korekciji usana ona se može uraditi bilo kada ukoliko je potrebno korigovati volumen, asimetriju, oblik usana ili jednostavno niste zadovoljni trenutnim izgledom vaših usana.

Kada su u pitanju bore preporuka je početi sa korekcijom kada su one još plitke, u začetku. Na taj način ćemo sprečiti njihovo dalje produbljivanje i odložiti vidljive efekte starenja.

Ako je reč o remodeliranju lica naglašavanjem jagodica i regije donje vilice, tzv. jaw line regije, preporuka je prevashodno obaviti konsultaciju sa lekarom, stručnim za ovu oblast i uz dobijene stručne savete ukoliko je to potrebno učiniti korekciju.

Podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea, šaka obavlja se najčešće u četrdesetim godinama, ali kako uvek postoji izuzetak od pravila ukoliko smatrate da je to procedura koja je Vama potrebna zakažite konsultaciju kod našeg lekara i dobićete odgovor na sve nedoumice i pitanja

KAKO IZGLEDA SAM TRETMAN?

Koža se priprema temeljnim čišćenjem, nanošenjem lokalne anestetik kreme u regijama gde je to potrebno, a nakon desetak minuta uklanja se anestezija i pristupa se aplikaciji hijaluronskog filera tankim iglicama. Sama procedura je na taj način bezbolna i komfornija za pacijenta. Za većinu intervencija posle nekoliko uboda dobijamo željeni rezultat – brišemo bore, korigujemo jagodice, uklanjamo podočnjake ili pak uz nekoliko uboda više dobijamo nove lepše usne.

OPORAVAK NAKON TRETMANA

Za većinu tretmana oporavak nakon aplikacije hijalurona je kratak i ne zahteva posebnu negu. Već nakon par sati vraćate se svojim svakodnevnim aktivnostima. Unutar nekoliko sati nakon tretmana moguće je propratno crvenilo i otok kao prirodna reakcija na intervenciju. Veoma retko moguća je pojava modrica koje se povlače za nekoliko dana uz propratne savete o nezi.

Korekcija usana je tretman nakon koga je otok prisutan više dana, a pojava modrica i crvenila češća pojava. Tehnikama korekcije usana koje primenjuju lekari u našoj ordinaciji ovakav put oporavka do dobijanja savršenih usana prođe kao tren, a nakon toga sledi period uživanja u ženstvenim, senzualnim i ljupkim usnama.