Skip to content

Botoks Lica Novi Sad: Uklanjanje Bore za Mladolik Izgled

U eri očuvanja mladolikog izgleda i težnje ka odlaganju vidljivih znakova starenja, efekta godina i tempa života punog stresa u današnje vreme je malo onih koji nisu čuli za botoks.

Iako često spominjana reč u svakodnevnom životu mnogih, i dalje smo svedoci prisutnog straha i izvesnih predrasuda prema ovoj proceduri. Moramo priznati da su svi strahovi neopravdani ukoliko tretman izvodi adekvatno obučen i iskusan doktor.

Botoks je tretman broj jedan za podmlađivanje kože, brisanje postojećih i prevenciju novih bora, korekciju asimetrija. Popularan je kako među ženama, tako i među muškarcima. Ovim tretmanom brišu se godine i brige, a rezultat je mladalački prirodan izraz lica koji čini da budete zadovoljni sobom i da s ponosom nosite svoje godine.

ŠTA JE BOTOKS?

Botoks predstavlja Botulinum toxin, protein bakterije Clostridium botulinum, koji je farmakološkom obradom visoko prečišćen za medicinske potrebe. U medicinske svrhe koristi se preko 40 godina, a u estetskoj medicini za korekciju bora oko 30 godina.

U rukama iskusnog doktora predstavlja pravi čarobni štapić za „brisanje“ bora.
lekari

Botulinum toksin se primenjuje da umiri preteranu i nesvesnu mimiku i spreči nastanak bora ili izbriše već postojeće.

KOJE BORE UKLANJAMO BOTOKSOM?

Zlatno pravilo u primeni botoksa jeste tretman bora gornje trećine lica Bore čela – mrštilice, čuđenja, napora, kao i oko očiju – smejalice, mogu se povući posle primene botoksa, a možemo sprečiti i njihovo ponovno pojavljivanje kada nisu jako duboke. Na već vidljivim borama sa crtama u koži – ostaje trag koji oporavljamo hemijskim pilinzimamezoterapijom ili, ako je bora jako duboka i u regiji gde je to dozvoljeno dodajemo hijaluronski filer.

Iskoristite BESPLATNE konsultacije. Više informacija na:

(+381) 65 200 888 6

KAKO SE PRIMENJUJE BOTOKS?

Na zakazan tretman se dolazi nenašminkanog lica, doktor određuje tačke za aplikovanje, kao i dozu te je za dvadesetak minuta intervencija završena. Efekti nisu vidljivi odmah, nastupaju za nekoliko dana, a najčešće je potrebno oko 10-14 dana da se razvije potpun efekat. Kontrola se zakazuje nakon dve nedelje kada je moguće izvršiti korekciju ukoliko je potrebno. Botoks polagano počinje da gubi efekat posle oko 3-4 meseca, pa se može obnoviti već posle 4-6 meseci od prethodne intervencije.Trajanje botoksa zavisi od više faktora: tipa i stanja kože, jačine kontrakcije mimičnih mišića, stila i načina života.

Idealan trenutak je “navikavanje” mozga da nema odgovora mišića kojima šalje signale za akciju (kontrakcija mišića lica čime iskazujemo mimiku), te ih više i ne šalje – na taj način se redovnom aplikacijom botoksa vremenom produžava njegov efekat.

Ukoliko se odlučite da prekinete sa tretmanom botoksa nakon prestanka njegovog efekta koža nastavlja da stari normalno i bez posledica.

Neželjeni efekti su retki (kod manje od 1% pacijenata) i mogu biti u vidu glavobolje i mučnine (nakon prve aplikacije botoksa, traje manje od 48h) i modrica na mestu uboda iglicom (povlači se nakon nekoliko dana).

PRIPREMA PRED TRETMAN I PONAŠANJE NAKON TRETMANA

Neposredno pre i posle aplikacije botoksa nema intenzivnih treninga, saune, solarijuma i direktnog izlaganja suncu, ne pije se alkohol niti acetilsalicilna kiselina (Aspirin).

Posle aplikacije botoksa ne zauzimati ležeći položaj naredna 4 sata, ne izlagati se toplim kupkama, ne sunčati se niti intenzivno vežbati narednih 48 sati.

Iskoristite BESPLATNE konsultacije. Više informacija na:
 

(+381) 65 200 888 6