Skip to content

Laserska epilacija kod kuće VS Profesionalna laserska epilacija: Šta je najbolje za tebe?

Laserska epilacija kod kuće je jedna od opcija za kojom često posegnemo kada želimo da se suočimo sa neželjenim dlačicama, koje su većita briga mnogih od nas. 

Međutim, da li je epilacija kod kuće i najbolja opcija koja je dostupna? 

Kada se odlučujete za lasersku epilaciju, često se nalazite pred izborom između kućne varijante i profesionalne laserske epilacije. Ovaj članak će vam pružiti detaljniji uvid u razlike između ove dve opcije kako biste doneli pravu odluku koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Uređaji za lasersku epilaciju kod kuće

Uređaji za lasersku epilaciju kod kuće postali su sve popularniji izbor za one koji traže trajno rešenje za uklanjanje neželjenih dlačica. Ovi uređaji koriste Intenzivnu pulsiranu svetlost (IPL) – metodu koja se već godinama koristi u dermatološkim ordinacijama. Predstavljamo vam neke od najpopularnijih IPL uređaja za lasersku epilaciju kod kuće:

Laserska epilacija kod kuće

Braun Silk·expert Pro 5: Ovaj IPL uređaj je klinički testiran i daje rezultat do 6 meseci bez dlačica. Ovaj uređaj nudi tri različita podešavanja intenziteta kako bi se prilagodio vašem tipu kože.

Philips Lumea Prestige: Još jedan klinički testiran uređaj, Philips Lumea Prestige, daje do 9 meseci bez dlačica. Olakšava brzo tretiranje većih površina i dolazi sa četiri različita podešavanja intenziteta za prilagođavanje vašem tipu kože.

Tria Beauty Precision: Specijalno dizajniran za korišćenje na licu, ovaj IPL uređaj je kompaktan, lagan i nudi dva različita podešavanja intenziteta kako bi odgovarao vašem tipu kože.

Uprkos širokoj zastupljenosti ovih uređaja, važno je pažljivo pročitati uputstva pre korišćenja bilo kog IPL uređaja za lasersku epilaciju kod kuće. Kako to ipak nisu profesionalni uređaji i njima ne rukuje stručno lice kao kod profesionalnih tretmana, preporučljivo testirati uređaj na malom području kože pre upotrebe na većim površinama, kako bi se izbegle potencijalne reakcije ili iritacije.

Prednosti i nedostaci laserske epilacije kod kuće

Laserska epilacija kod kuće može biti privlačna iz nekoliko razloga. Prvo, prednost je niža cena koja dolazi uz ovaj metod. Dok je početna investicija u kućni laserski uređaj možda visoka, dugoročno gledano, ovo može biti ekonomičnije rešenje u poređenju sa redovnim posetama salonu. Takođe, mogućnost obavljanja tretmana u udobnosti sopstvenog doma donosi određeni nivo komfora, omogućavajući vam da prilagodite tretmane vašem rasporedu i životnom stilu. Dodatno, za neke ljude, važna je i diskrecija koju pruža laserska epilacija kod kuće. Mogućnost obavljanja tretmana u privatnosti sopstvenog doma može biti izuzetno važna za one koji preferiraju veći stepen privatnosti u ovom procesu.

Nedostaci laserske epilacije kod kuće

Ipak, laserska epilacija kod kuće nosi i određene nedostatke koji mogu uticati na efikasnost i bezbednost tretmana. Na primer, iako je početna cena niža, kućni uređaji često imaju manju snagu i efikasnost u poređenju sa profesionalnim uređajima. To može rezultirati manje impresivnim rezultatima i dužim vremenom tretmana. Takođe, rizik od neželjenih efekata, poput opekotina ili iritacije kože, može biti veći kod kućnih tretmana, posebno ako se ne koriste pravilno. Ograničena funkcionalnost kućnih uređaja takođe može biti problem, jer oni možda nisu adekvatni za sve tipove kože ili dlačica.

Profesionalna laserska epilacija

Profesionalna laserska epilacija, s druge strane, nudi niz prednosti koje je teško replicirati kod kuće. Jedna od glavnih prednosti je visoka efikasnost koju pružaju profesionalni tretmani. Profesionalni uređaji koriste napredniju tehnologiju i imaju veću snagu, što rezultira bržim i efikasnijim rezultatima. Takođe, prisustvo stručnjaka osigurava veću bezbednost tretmana. Licencirani profesionalci imaju obuku i iskustvo potrebno da prilagode tretman vašem tipu kože i da minimiziraju rizik od neželjenih efekata.

Još jedna prednost profesionalne laserske epilacije je prilagodba tretmana. Stručnjaci mogu pružiti personalizovan pristup, uzimajući u obzir individualne karakteristike vaše kože i ciljeve tretmana. Ovo osigurava optimalne rezultate i minimizira rizik od neprijatnih nuspojava.

U Brana Estetic koristimo najnoviju generaciju Alma Soprano Titanijum lasera za lasersku epilaciju, što donosi niz prednosti. Alma Soprano Titanijum laser se ističe svojom brzinom i efikasnošću, zahvaljujući velikoj površini zahvata koja omogućava brže tretmane. Takođe, koristi istovremeno tri talasne dužine lasera, čineći ga izuzetno efikasnim u uništavanju dlačica. Osim toga, tretmani su praktično bezbolni i ugodni zahvaljujući ugrađenom sistemu hlađenja. Važno je napomenuti da je Alma Soprano Titanijum laser siguran za sve tipove kože, uključujući i tamnu kožu, pružajući trajne rezultate već nakon nekoliko tretmana.

Nedostaci profesionalne laserske epilacije

Međutim, profesionalna laserska epilacija takođe nosi neke nedostatke. Jedan od njih je viša cena u poređenju sa kućnim tretmanima. Redovne posete salonu mogu se akumulirati i postati skuplje tokom vremena, iako je jasno da pružaju bolje, sigurnije i dugotrajnije rezultate. 

Takođe, odlazak na tretman zahteva vreme i može biti nepraktično za neke ljude, posebno one sa gustim rasporedima ili ograničenim slobodnim vremenom. Dodatno, manji stepen privatnosti tokom tretmana u salonu može biti neprijatan za neke korisnike, koji preferiraju diskreciju kod kućnih tretmana.

Iako laserska epilacija kod kuće može biti ekonomičnija i privatnija opcija za neke ljude, profesionalni tretmani su generalno superiorniji u pogledu efikasnosti, bezbednosti i prilagodbe. Pre donošenja konačne odluke, važno je pažljivo razmotriti svoje potrebe, želje i budžet. Ako vam je stalo do dugotrajnih i optimalnih rezultata, profesionalna laserska epilacija može biti najbolji izbor za vas.