Skip to content

Celulit vs ishrana

Problem koji muči sve veći broj žena su svakako one nesavršenosti na telu koje zovemo celulit. U većoj ili manjoj meri, čini nam se da je uvek prisutan. Koliko god da se trudimo, ponekad nema izgleda da se može iskoreniti.

Spadate li među one kojima se masne naslage i višak vode talože na regiji butina i bedra? Da li ste probali svakakve tretmane, uključujući masaže, injekcione procedure i druge aparaturne tretmane, ali  problematika i dalje postoji?

Moramo vam reći, da nam je naše višegodišnje iskustvo iz oblasti estetske medicine pomoglo da, našim pacijentima pružimo maksimalnu uslugu kada govorimo o preoblikovanju tela i redukciji celulita. Za kratko vreme možete da eliminišite masne naslage sa kritičnih regija a da, pritom, nemate jo-jo efekat. U saradnji sa specijalistom nutricionizma, doktorom nauka i magistrom farmacije Branislavom Teofilović, želimo da edukujemo što veći broj pacijenata, na koji način da postignu željeni obim, preoblikovanje tela ali da na tom putu ukažemo na važnost uspostavljanja obrasca ponašanja u smeru redovne i balansirane ishrane, koja se pokazala kao ključni deo.

Znamo da celulit nije samo estetski problem već multifunkcionalna problematika gde se kao uzroci navode loša i neredovna ishrana, fizička neaktivnost i hormonski poremećaji. Znamo da već sad svaka četvrta žena ima problem sa štitastom žlezdom koja u velikoj meri utiče na zadržavanje tečnosti i usporenom metabolizmu što za posledicu ima nastanak  i održavanje celulita. Pitali smo nutricionistu šta misli o ishrani u cilju redukcije celulita i višku masnih naslaga.

„Fizička aktivnost i unos dovoljne količine tečnosti svakako predstavljaju prve korake u rešavanju ovog upornog problema kao što je celulit ali svakako da ishranom možemo da smanjimo količinu celulita. Najpre treba organizmu da obezbedimo dovoljnu količinu zelenog povrća odnosno kroz dve do tri porcije tokom dana unos salate. Da nam užine budu citrusno ili bobičasto voće  i da se na našoj trpezi svakodnevno nađu orašasti plodovi, nemasno meso, bela riba i maslinovo ulje koji mogu da pospeše stvaranje kolagena“ ističe mg.farm. Branislava Teofilović.

Ukoliko smo ispoštovali smernice nutricioniste, kao dodatak, možemo uvrstiti tretmane koji daju fantastične rezultate kao i podsticaj da nastavimo sa gore navedenim smernicama.

Za SAMO mesec dana do željenog broja

Savršen spoj pravilne ishrane i anticelulit tretmana Alma PrimeX aparatom pokazali su maksimalne rezultate u redukovanju masnoće i viška vode koji se nalazi u sklopu celulita za samo mesec dana. Ukoliko je potrebno, ponekad se savetuje uključivanje procedura limfne drenaže u postizanju što boljih rezultata.

Više informacija o Alma PrimeX tretmanima možete pogledati ovdekao i tretmanima limfne drenaže možete se dodatno informisati ovde.