Skip to content

Ballancer Pro Presoterapija | Limfna Drenaža Novi Sad

Koliko često slušate ljude oko Vas da imaju problem sa „teškim“ i „otečenim“ nogama? Da li ste imali nekada osećaj da se usporeno krećete ili mislite? Koliko sve to utiče na Vašu svakodnevnicu?

Razlog, naravno, postoji. Moderan način života koji podrazumeva višesatno sedenje ili stajanje dovodi do nedostatka kretanja i usporavanja limfnog sistema. Usled neadekvatne funkcije limfnog sistema dolazi do nagomilavanja toksina koji izazivaju subjektivan osećaj umora, pospanosti, usporen tok misli…

Potrebno je da uradimo nešto što će pokrenuti limfu, a samim tim i eliminaciju toksina i produkata metabolizma koji se nakupljaju i dovode do poremećaja rada pojedinih sistema u organizmu.

ŠTA JE TO LIMFA I LIMFNI SISTEM?

Limfni sistem predstavlja glavni IMUNOLOŠKI i DETOKSIKACIONI mehanizam našeg organizma.

Sastoji se iz limfe, limfnih krvnih sudova, limfnih čvorova i limfnih organa. Limfa predstavlja glavni transportni put za bela krvna zrnca koja su deo odbrambenog sistema organizma. Limfna tečnost ima veliku ulogu u imunološkom odgovoru organizma. Pored belih krvnih zrnaca poseduje proteine, masti i druge produkte metabolizma. Duž limfnih krvnih sudova nalaze se limfni čvorovi u kojima se odvija borba organizma sa infekcijama i malignim oboljenjima.

Limfni sistem ne poseduje nikakav “motor za pokretanje”, već funkcionalnost zasniva na fiziološkom radu mišića i normalnim procesom disanja. Već spomenut način života nije dovoljan stimulans za normalnu funkcionalnost limfnog sistema te se stvara potreba da se oslonimo na proceduru koja se naziva limfna drenaža. Limfna drenaža je postupak kojim težimo da održimo limfni sistem u „kondiciji“ kako bismo umanjili loše strane neredovnog i neregulisanog života.

lekari

KOME JE SVE NAMENJENA LIMFNA DRENAŽA?

Limfna drenaža se preporučuje kod:
 • Osoba sa limfedemom
 • Osoba sa osećajem „teških“nogu i osećajem umora u predelu donjih ekstremiteta
 • Pada imuniteta
 • Osoba u cilju redukcije celulita i prevenciji nastanka novog
 • Osoba koji imaju bolove u mišićima i zglobovima
 • Migrena i glavobolja
 • Osoba koji žele detoksikaciju organizma
 • Ukoliko je potrebna opšta relaksacija i regeneracija organizma


Iskoristite BESPLATNE konsultacije. Više informacija na:

(+381) 65 200 888 6

KOJI TIP LIMFNE DRENAŽE PREPORUČUJEMO U POLIKLINICI „DR BRANA KOVAČEVIĆ“ ?

Prednost dajemo Ballancer Pro aparatu koji predstavlja najsavremeniji medicinski uređaj i jedini registrovan iz oblasti anticelulit i antiaging masaže tela.

Potpuno je bezbedan, tretmani su istovremeno efikasni i prijatni. Ono što ga čini drugačijim od drugih aparata za limfnu drenažu je posedovanje posebno dizajnirana, dvadeset četiri komorna sistema, koja su međusobno nezavisna, i u kojima se pritisak stvara kontrolisano i širi se poput savršenog talasa. Takođe, poseduje feedback mehanizam koji nam omogućava da u svakom momentu pratimo tačnu promenu pritiska u komorama.

ballancer-pro-1
ballancer-pro-2

KOJE EFEKTE IZAZIVA BALLANCER PRO?

Ballancer Pro pokazuje pozitivne efekte na nekoliko organskih sistema u organizmu:
 • Stimuliše limfnu cirkulaciju, samim tim povoljno deluje imunološki sistem i pospešuje eliminaciju toksina i tečnosti, te dovodi do detoksikacije organizma.
 • Opušta mišiće tako što uklanja nagomilanu tečnost te se nakon tretmana pacijent oseća opušteno i relaksirano.
 • Povoljno utiče na kožu pospešivanjem cirkulacije te kožu čini glatkom, zategnutijom, ishranjenijom.
 • Stimulacijom cirkulacije dovodi do bolje ishranjenosti ćelija.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO ZA KONAČAN EFEKAT?

Terapija uređajem Ballancer Pro je izuzetno prijatna i opuštajuća, traje oko 40-60 minuta, zavisi od programa koji se postavlja. Programi se planiraju na INDIVIDUALNOM nivou. Nakon svakog tretmana efekat je vidljiv.Za maksimalan efekat potrebno je oko 10 tretmana koji se mogu ponavljati na 2-3 dana.

Iskoristite BESPLATNE konsultacije. Više informacija na:

(+381) 65 200 888 6