Skip to content

Tretman svetskih zvezda – Brana Estetic Novi Sad

Sa dolaskom leta i lepog, sunčanog vremena, aktivira nam se lampica da je vreme da nešto preduzmemo sa našim telom.

Neko se posveti redovnim treninzima, neko započne restrikcione dijete, dok se neko podvrgne aparaturnim tretmanima u cilju rešavanja viška masnog tkiva ili, pak, celulita.

Leto, kao i činjenica da ćemo se skinuti u kupaći kostim stvaraju osećaj nelagode i nezadovoljstva koji su izraženiji ukoliko imamo problem sa viškom kilograma i pojavom celulita.

Svake godine se postavljaju ista pitanja:

Odakle meni odjednom celulit?! Da li sam se opustila tokom zime i nabacila višak kilograma? Kako to da rešim na brz i efikasan način?!

Pametan odgovor za ova pitanja ne postoji, niti magično rešenje.

Briga o zdravlju i izgledu tela su dve stvari koje moraju biti u korelaciji, jer jedno ne isključuje drugo.

Ekscesi u ishrani, fizičkoj neaktivnosti i dugo sedenje u kancelariji su najčešće razlozi zbog kojih jedan pacijent postaje nezadovoljan svojim telom.

Svakodnevne poslovne obaveze i brz način života onemogućuju da se osoba posveti nezi svog tela, a često postoji povezanost sa preteranom i energetskom ishranom.

Kako pronaći ravnotežu i na koji način povratiti telu nekadašnji izgled?

Mi iz Brane Estetic-a smo odlučili da brzo i bezbedno preoblikujemo tela i rešimo probleme celulita pomoću Venus Legacy aparata.

Ovaj aparat trenutno predstavlja inovativno rešenje iz oblasti nehirurškog liftinga tela. Tačnije, na neinvazivan način i bez upotrebe igala dovodi do željenog cilja.

Po kom principu radi aparat?

Aparat radi po principu radio frekvencije. Aplikovanjem dozirane količine toplote u kožu pospešuje limfotok, cirkulaciju, te koža postaje ishranjenija.

Ono što ga čini posebnim i drugačijim u odnosu na druge aparate za preoblikovanje tela je činjenica da ima odobrenje od strane uprave za hranu i lekove SAD -a (FDA), kao i Agencije za lekove i medicinskih sredstava Srbije (ALIMSA) da se koristi u cilju nehirurškog smanjenja celulita i preoblikovanja.

Upravo ta osobina je nešto što Venus Legacy aparat stavlja u grupu medicinskih aparata te tretmane čine bezbednim.

Kako se odvija tretman Venus Legacy aparatom?

Ono za šta smo se izborili u našoj poliklinici je individualni pristup prema svakom pacijentu. U skladu sa željama i potrebama pacijenta pravi plan o započinjanju terapije.

Pre započinjanja tretmana, pacijenta pregleda lekar koji je sertifikovan i obučen za primenu aparata u terapijske svrhe. Pristupa se razgovoru u cilju procene da li je pacijent kandidat za date tretmane.

Imperativ u našem radu je briga o zdravstvenom stanju pacijenta kao i prevencija potencijalnih komplikacija prilikom odabira vrste tretmana kojima se rešava celulit ili višak potkožnog masnog tkiva.

Venus Legacy je aparat koji pruža osećaj tople masaže prilikom tretmana te je pacijentima komforno i prijatno.

Tretmani traju od 30 do 60 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Nema perioda oporavka i pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Pacijenti kojima se tretmani Venus Legacy-jem preporučuju su oni koji ne žele da se podvrgnu hiruškim korekcijama u cilju rešavanja svoje problematike. Takođe, nije svaki pacijent kandidat za Venus Legacy.

Iz tog razloga se daje na važnosti prethodni razgovor i pregled lekara kako bi se uvideli potencijalni rizici u odnosu na benefit samih tretmana. 

Kombinacija Venus Legacy sa zdravim načinom života dovodi do savršenstva

Iskustvo nam je pokazalo da je kombinacija više faktora u cilju tretiranja tela od izuzetne važnosti.

Neretko se pacijenti oslanjaju samo na jedan  vid  rešavanja celulita i višak potkožnog masnog tkiva, međutim, ravnotežni odnos pravilne i odmerene ishrane, dozirane fizičke aktivnosti potpomognute Venus Legacy aparatom dovode do fantastičnih rezultata u vidu zategnutosti kože tretirane regije, redukciji obima i poboljšanim turgorom i vitalnosti kože.

Koliko je potrebno tretmana i zbog čega se tretmani ponavljaju?

Nastanak celulita je proces koji je nastao postepeno, sumiranjem negativnih faktora u vidu dužeg sedenja, endokrinoloških poremećaja, ekcesa u hrani i sličnog.

Kako bi se nastalo stanje korigovalo potrebno je, osim angažovanosti samog pacijenta, uključiti terapiju kojom se poboljšava kompromitovana cirkulacija, izlučuje višak vode i posledično zateže koža.

Iz tog razloga, Venus Legacy aparat predstavlja idealno rešenje za problematiku celulita i višak masnog tkiva jer obezbeđuje sve tri stvari istovremeno.

Razlozi zbog kojih pacijent može da se javi na tretman Venus Legacy aparatom mogu biti u cilju tretiranja kako lica tako i tela.  Bore na licu, podbradak, vraćanje svežine i tonusa kože su najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti javljaju radi tretmana lica, dok pojava celulita, da li površinskog ili dubokog i suvišnih masnih naslaga su najčešći razlozi javljanja vezani za tretiranje tela.

Idealni su tretmani kako za žene tako i za muškarce.

Iako za aparaturno treiranje tela postoji nekoliko mogućnosti, prioritet dajemo Venus Legacy aparatom.

Bez obzira da li se dodatno telo tretira drugim procedurama kao što su lipoliza, mezoterapija celulita ili neki vid masaže, uključivanje Venus Legacy aparata svojim višenamenskim delovanjem sumira efekte nastale tokom datih tretmana i ubrzava i poboljšava njihov efekat.

Za koju god proceduru da se pacijent odluči u cilju redukcije celulita i viška masnog tkiva, od velike važnosti je da u proces bude uključen lekar, jer, nestručnost i nepažnja mogu narušiti zdravlje pacijenta što svakako nije bio cilj tretmana.

S toga, negovati svoje telo na jedan kontrolisan i bezbedan način, u skladu sa svim zdravstvenim aspektima.